Connect with us

COVID-19

BUDVA: Zastave na pola koplja zbog 36 umrlih

Published

on

Foto: Mediabiro

Zbog velikog broja preminulih od posljedica virusa korona, u Budvi je proglašen Dan žalosti. To je učinio predsjednik Opštine Marko Carević nakon konstatacije da je od infekcije koronavirusom umrlo 36 ljudi. Od toga, u februaru, živote je izgubilo 16 Budvana

Predsjednik Opštine kazao je za Mediabiro da im ta činjenica teško pada.

„Mislim da je ljudski da poslije svega toga proglasimo dan žalosti i da saučestvujemo u bolu porodica naših sugrađana koji su izgubili svoje najmilije. To je najmanje što možemo da uradimo, ali procijenili smo da je to jako važno”, rekao je Carević.

Carević je izjavio saučešće porodicama preminulih.

„Znamo da je njihova bol nemjerljiva i molimo se Bogu da se, u narednom periodu, svi zajedno izborimo za što manju prisutnost COVID-a . I da što prije počne vakcinacija u što većem obimu da bi spriječili ono najgore”, poručio je predsjednik budvanske Opštine.

Carević je zabrinut što, kako je kazao, veliki broj njegovih sugrađana nijesu odgovorni u mjeri u kojoj to epidemiološka situacija zahtijeva. Rekao je da mjere daju rezultate, ali ne onako kako je očekivano.

„Žao mi je ljudi. Gubimo živote, gubimo svoje najmilije. Mislim da to nema cijenu bilo kakvih mjera koji se donose. Život je samo jedan život, mi ne možemo dati jedan za COVID, a drugi da živimo. Mjere će trajati u zavisnoti od prisutnosti pandemije. Po meni je racionalnije da mjere budu strožije u što kraćem roku”, poručio je Carević.

Mjere, koje važe u Budvi, donesene su radi zdravlja svih građana, zaključio je Marko Carević.

Na zgradi Opštine Budva, javnim ustanovama čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na teritoriji opštine Budva, istaknute su zastave na pola koplja.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti. Zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima.

Lokalni javni emiter, RTV Budva će svoj program prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, na način što će emitovati program koji po svojoj prirodi odgovara obilježavanju ovog dana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije