Connect with us

Društvo

ABAZOVIĆ: Brđanin najbolje rješenje za direktora Uprave policije

Published

on

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da smatra da se izborom Zorana Brđanina došlo do najboljeg rješenja za mjesto direktora Uprave policije. Predlog o imanovanju Brđanina, biće upućen danas Vladi, najavio je Abazović odgovarajući na pitanja novinara uoči početka naučne konferencije “Ekstremizam, terorizam i religija”.

“To je predlog ministra Sekulovića i mislim da je to primjereno. Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade”, kazao je Abazović.

Upitan da li je poznat stav zapadnih partnera o Brđaninu kao kandidatu za direktora UP i Dejanu Vukšiću kao šefu ANB-a, Abazović je kazao da bilo ko ko treba da stupi na važnu funkciju u sektoru bezbjednosti mora da prođe određene provjere.

“Ako ćete konkretno o Brđaninu on je i do sada više puta bio provjeravan iz razloga što je obavljao aktivnosti u UP i ranije i neko je ko ima pristup nekim podacima još od ranije. Žao mi je što u Crnoj Gori sve mora da dobije neku dramu i mistiku kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznath struktura. Mi smo mala zajednica, svako zna svakoga. Trebaju nam obrazovani, dostojanstveni i časni ljudi. Na kraju, rezultat će pokazati da li rade kako treba ili ne, a naročito je rad policije jako vidljiv ili nevidljiv”, rekao je Abazović.

Abazović je kazao da mnogi ljudi koji su u policiji nisu mogli da dođu do rezultata jer je struktura na samom vrhu bila postavljena pogrešno.

“Tražim da i novoj Vladi date šansu da pokaže da li će ostvaritit rezultate ili ne. Mislim da ih ima u ova dva mjeseca. A mislim da će to biti još mnogo bolje”, dodao je Abazović.

Upitan da prokomontariše optužbe DF-a u kome smatraju da je imenovanje Brđanina nastavak DPS prakse, Abazović kaže da je DF takva organizacija koja je protiv svega što nije apsolutno po njihovoj volji.

Abazović je najavio da će Vlada danas usvojiti predlog i uputiti ga na mišljenje Skupštini. Do mišljenja Skupštine, kako je najavio, Brđanin će biti v.d. direktora Uprave policije.

Vicepremijer je kazao da bi bilo potpuno neočekivano da se desi bilo što sem smjena rukovodećih lica u Upravi policije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije