Connect with us

Društvo

ABAZOVIĆ SA SPASOVSKIM: Pojačaćemo saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala

Published

on

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije Oliverom Spasovskim. Sastanak je bio prilika da se potvrdi odlična saradnja dvije zemlje i izrazi spremnost za njeno dalje produbljivanje. Naglašeno je izvrsno sarađivanje policija dviju država, o čemu svjedoči i činjenica da je prva posjeta ministra unutrašnjih poslova Crne Gore, Sergeja Sekulovića bila ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije. Na sastanku je konstatovano da je osnova saradnje između ministarstava unutrašnjih poslova dvije države niz zaključenih sporazuma između dva ministarstva.
Ministar Spasovski istakao je da su borba protiv organizovanog kriminala, terorizma, ilegalnih migracija i trgovine ljudima, kao i sajber kriminala, polja na kojima je neophodna zajednička saradnja i razmena informacija i iskustava između zemalja regiona. Spasovski je kazao da je odnos između Republike Severne Makedonije i Crne Gore primjer uspješne saradnje zemalja koje nemaju otvorenih problema.
Potpredsjednik Abazović izrazio je spremnost Crne Gore da Sjevernoj Makedoniji stavi na raspolaganje kapacitete za sprovođenje obaveza iz poglavlja 23 i 24 i profesionalno znanje i iskustvo tokom pregovaračkog procesa sa EU.
„Razmjena informacija i iskustava o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije biće posebno u korist obje države, koje imaju jasan cilj da obezbijede bolju budućnost za svoje građane”, naveo je potpredsjednik Vlade Abazović.
Abazović je napomenuo da evropske integracije ne mogu biti uspješne ukoliko nije uspješna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, osvrnuvši se na proces zatvaranja pregovaračkih poglavlja 23. i 24.
Potpredsjednik Abazović je kazao i da Crna Gora i Sjeverna Makedonija mogu unaprijediti saradnju na polju turizma i pozvao turiste iz Sjeverne Makedonije da predstojeće ljeto provedu u Crnoj Gori.
Potpredsjednik Abazović takođe je pozvao ministra Spasovskog da posjeti Crnu Goru i kazao da između dvije zemlje vladaju bratski odnosi.
Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji Nj. E. Marija Petrović.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije