Connect with us

Društvo

ADA BOJANA: Sjutra se nastavljaju hitni radovi na sanaciji

Published

on

Novi plan

Hitni radovi na sanaciji Ade Bojane nastaviće se sjutra, saopšteno je iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Na sastanku sa predstavnicima Opštine i Skupštine opštine Ulcinj, usaglašeni su dalji koraci i obezbijeđen nastavak realizacije projekta.

Autor projekta Sava Petković obrazložio je korigovano rješenje kojim je predložena nova lokacija za izgradnju zaštitnog napera u okviru projekta hitnih mjera, u skladu sa novonastalom situacijom.

„Na sastanku je odlučeno da će Ministarstvo dati nalog Morskom dobru da izvođač već sjutra, 4. februara, počne sa radovima, shodno korigovanom projektnom rješenju. Odlučeno je da će predstavnici Opštine Ulcinj obavijestiti građane opštine o radovima i pružiti podršku u mogućoj mjeri za efikasno sprovođenje radova u trajanju od 20 dana. Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju će pružiti podršku kroz redovno i vanredno izvještavanje JP Morsko dobro o vremenskim uslovima s ciljem obezbjeđivanja nesmetanog kontinuiteta izvođenja radova”, navedeno je u saopštenju.

Oni ističu da će na dnevnom nivou izvještavati Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma o dinamici sprovođenja korigovanog projekta hitnih radova.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Uprave za vode, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i NVO sektora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije