Connect with us

Društvo

ADŽIĆ: Vlada se obrukala, episkop Atanasije je bio ratni huškač i negator crnogorske države i nacije

Published

on

Novak Adžić

Istoričar i pravnik  Novak Adžić, ocijenio je da se aktuelna Vlada propisno obrukala što je njena delegacija otišla da se pokloni episkopu Atanasiju Jevtiću.

“Episkop SPC Atanasije bio je zagovornik velikosrpskog projekta i negator crnogorske države i nacije i bliski prijatelj i saradnik i istomišljenik pokojnog mitrpolita SPC Amfilohija“, rekao je Adžić u razgovoru za portal Luča.

Adžić, koji je doktorand istorijskih nauka, smata da je zvanična Crna Gora tim činom doživjela i posrnuće.

“Kako drugačije objasniti činjenicu što je  aktuelna teokratsko-renegatska vlast na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i njegovim ministrima Milojkom Spajićem i Vesnom Bratić inače došljakinjom u Crnu Goru, otišli i poklonili se navodno “kao velikom teologu”, episkopu Atanasiju. Atanasije, za manje upućene čitaoce, je bio najobičajniji velikosrpski hučkač i propagator rata, odnosno agresije na BiH”, naveo je Adžič.

On je naveo da je Atanasije nekada davno napadao Slobodana Miloševića, “ali ne zato što je vodio velikosrpski rat nego zato što nije taj rat dobio, no izgubio”. Navodi da je u pitanju i antidržavnički čin.

“U modernoj Crnoj Gori mislim da je bilo anitidržavnički, antiistorijski i antidemokratski da zvanična delegacija aktuelne vlade Crne Gore da se pokloni velikosrpskom okorjelom kleronacionalisti i šovinisti Atanasiju “, dodao je Adžić.

Jevtić je umro od posljedica koronavirusa u 83. godini života, i Adžić ga žali.

“Žao mi je što je umro, ali moram reći da je on bio jedan od najglasnih ratnohuščačkih propagatora velikosrpske ratne politike ubijanja Bosne i Hercegovine i podržavaoca onih koji su izvršili genocid nad Bošnjacima. U prvom redu osuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića, generala Zdravka Tolimira,  Momčila Krajišnika, generala Krstića, pukovnika Beare, Vujadina Popovića“, zaključio je Adžić.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije