Connect with us

Crna Hronika

AKCIJA POLICIJE: U vozilu Cetinjanina pronađeno oružje i municija

Published

on

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su na osnovu operativnih saznanja, u mjestu Vrela, na magistralnom putnom pravcu Cetinje – Budva, kontrolisali vozilo marke “Peugeot 207” kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice A.P. (43) sa Cetinja, kojom prilikom je u vozilu pronađen pištolj marke “Steyr” kalibra 9 mm i 37 komada municije istog kalibra.

Upoznat je nadležni državni tužilac koji je naložio vještačenje pištolja i municije, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Kako ističu u Upravi policije, osim toga cetinjska policija je rasvijetlila i krivično djelo teška krađa izvršeno na štetu jednog fizičkog lica sa Cetinja, od kojeg je osumnjičeni P.V. (56) otuđio novac u iznosu od 2.500 eura. Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

“Policija je na Cetinju, vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji opštine, u februaru kontrolisala 85 bezbjednosno interesantnih lica i tom prilikom sankcionisali dva takva lica. Postupajući po akciji ‘Talas’, a na osnovu operativnih saznanja, cetinjska policija je privremeno oduzela tri putnička motorna vozila koja su u vlasništvu ove kategorije lica, sa kojim aktivnostima je upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju”, navodi se u saopštenju policije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije