Connect with us

Društvo

APEL: Noćni klubovi pred bankrotom, traže da im se dozvoli rad

Published

on

Vlasnici noćnih klubova apelovali su na nadležne da im pomognu i omoguće rad tokom predstojeće ljetnje turističke sezone.

Iz NVO ”Ugostitelji Crne Gore” su kazali da su, skoro dvije godine, noćni klubovi u Crnoj Gori zatvoreni i da su za državu gotovo nevidljivi.

“I dok su brojni sektori u prethodnom periodu dobijali pomoć, odnosno subvencije, noćni klubovi nijesu dobili ni centa. Mislimo da je suvišno napominjati koliko je teško preživjeti u okolnostima ekonomske krize izazvane pandemojom koronavirusa, ali svjesni složenosti zdravstvene situacije nismo se obraćali nadležnima”, stoji su saopštenju NVO ”Ugostitelji Crne Gore”.

Kažu da su zbog svega primorani da apeluju na nadležne da razmotre da im se dozvoli rad, jer su kako ističu, gotovo došli do bankrota.

“Kako se nadležni stalno pozivaju na iskustva susjedne Hrvatske, koja je prošle godine radila u sezoni i opet je otvorena, mislimo da bi trebalo da razmisle da nam dozvole rad”, navode u saopštenju.

Kako ističu, skoro dvije godine su bez subvencija i bez kreditiranja, jer se nalaze pod drugom šifom djelatnosti koju sistem ne prepoznaje.

“Dvije godine bez ikakvih prihoda, bez dana rada, odrazile su se na naš biznis i ukoliko ne nađemo zajednički kompromis, pored toga što ćemo morati da zatvorimo klubove, Crna Gora će ostati i bez znatnog broja gostiju koji u našu zemlju dolaze upravo zbog raznovrsnog noćnog života, a samim tim i prihoda”, stoju u saopštenju NVO ”Ugostitelji Crne Gore”.

Podsjećaju da su predložili kampanju vakcinisanja zaposlenih kako bi se smanjio rizik od širenja epidemije.

“Molimo nadležne da razmotre naše apele i obavijeste nas u što kraćem roku kada će nam dozvoliti rad, s obzirom na to da nam treba vremena da vakcinišemo osoblje, pripremimo objekte za rad, obezbijedimo potrebnu radnu snagu”, poručuju u saopštenju.

Ističu da su spremni da poštuju sve prepisane mjere i uslove koje im zdravstvene vlasti propišu, vjerujući da ukoliko svi pokažemo odgovornost – zaposleni i gosti, možemo očekivati jednu uspješnu sezonu.

“Uz poštovanje mjera, zajedničku odgovornost, smatramo da ova priča može biti uspješna na obostranu korist, kako vlasnika, zaposlenih, gostiju i turista, tako i države kojoj je neophodnan svaki euro od privreda kako bi mogla finansirati plate, penzije, socijalna i druga davanja”, poručuju iz NVO ”Ugostitelji Crne Gore”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije