Connect with us

Društvo

APELACIONI SUD ODLUČIO: Ukinuta presuda za “državni udar”

Published

on

Bivši general Žandarmerije Srbije, Bratislav Dikić danas će izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović

Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu u slučaju „državni udar”.

Bivši general Žandarmerije Srbije, Bratislav Dikić danas će izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović.

„Vijeće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nijesu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u donosu na postojanje krivičnih djela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta djela ” navedeno je u saopštenju Apelacionog suda.

Odlučujući u drugostepenom postupku o izjavljenim žalbama protiv presude specijalnog odjeljenja Višeg suda u Podgorici, vijeće Apelacionog suda je uvažilo žalbe branilaca optuženih i žalbu optuženog Bratislava Dikića, u dijelu kojom su optuženi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov oglašeni krivim da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a optuženi Bratislav Dikić, Predrag Bogićević, Nemanja Ristić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Mihailo Čađenović, Andrija Mandić i Milan Knežević da su počinili isto krivično djelo.

U odnosu na optužene Eduard Šišmakova i Vladimira Popova i da su počinili krivično djelo terorizam u pokušaju, a u odnosu na optužene Bratislava Dikića, Predraga Bogićevića i Nemanje Ristića da su počinili isto krivično djelo a potom povodom tih žalbi i po službenoj dužnosti ukinulo prvostepenu presudu u osuđujećem dijelu i predmet vratilo prvostepenom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem.

3 Comments

3 Komentara

  1. kuč

    05.02.2021. at 14:17

    sramno ukidanje presude . Ovo može samo kod nas i nidje drugo . Ono su vjerovatno bile peckalice za vrapce .

  2. Pingback: MANDIĆ: Namjeravamo da se suočimo sa svima koji su montirali lažni sudski proces – Portal Luca

  3. Pingback: MEDOJEVIĆ: Nevjerovatno da premijer nije pozdravio poništenje presude protiv Mandića i Kneževića – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije