Connect with us

Društvo

BANKAR.ME EKSKLUZIVNO: Grupacija Savana dostavila Vladi ponudu za kupovinu Montenegro Airlines-a

Published

on

Mijač

Kako Bankar.me ekskluzivno saznaje grupacija Savana predala je danas pismo namjere Vladi Crne Gore za kupovinu tj preuzimanje Montenegro Airlinesa.

Kao što je javnost upoznata grupaciju Savana kontroliše Veselin Mijač, Crnogorac koji decenijama živi u Švedskoj. Savana je u Crnu Goru u posljednjih pet godina investirala preko 50 miliona eura i prepoznata je po brojnim filantropskim i humanističkim aktivnostima u Švedskoj i u Crnoj Gori.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid prezentovana je namjera grupacije Savana da preuzme Montenegro Airlines za jedan euro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa u cilju izmirenja dugovanja, a ujedno i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju. Ujedno su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nijesu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

Advertisement

Najčitanije