Connect with us

Društvo

BEČIĆ: Božić da provedemo u ljubavi, porodičnom miru i praštanju

Published

on

Simbolika Božića donosi još više oblika zajedništva: Bečić - Foto: Skupština

Proslavljanje Badnjeg dana i Božića na najbolji način potvrđuju sve vrijednosti koje se u crnogorskom građanskom društvu doživljavaju kao pregnuća, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, vjernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru čestitao Badnji dan i Božić.

„Proslavljanje Badnjeg dana i Božića na najbolji način potvrđuju sve one vrijednosti koje u našem građanskom društvu doživljavamo kao pregnuća za koja se vrijedilo boriti i u kojima želimo istrajavati – mir, ljubav, multivjerski i multinacionalni sklad, solidarnost i komšijska sloga“, naveo je Bečić u čestitki.

On je naveo da je simbolika jednog od najvećih hrišćanskih praznika donosi još više oblika zajedništva.

„Jedinstvo u iščekivanju boljeg dana koji treba da dođe i u iščekivanju nas boljih, kakvim će nas i sam praznik učiniti, jedinstvo u radosti zbog praznika koji slavi rođenje i jedinstvo u sjeti i osjećaju praznine, jer ćemo ovaj Božić, zbog okolnosti na koje u dobroj mjeri nismo mogli da utičemo, provesti bez onih sa kojima smo ga uvijek zajedno slavili“, naveo je Bečić.

On je svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitao Božić sa željom da praznik provedu u ljubavi, porodičnom miru i praštanju.

“Kao i sjećanju na članove porodica koji su daleko, a nisu mogli doći da sa vama i ove godine provedu praznike, na vaše komšije, prijatelje i poznanike, na svakog čovjeka, još jednom, srdačno, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Božić”, naveo je Bečić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije