Connect with us

COVID-19

BOROVINIĆ – BOJOVIĆ: Umjesto NKT-a savjet i komisija

Published

on

Skala radio

Nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić – Bojović najavila je danas da će Vlada Crne Gore usvojiti novi set mjera protiv koronavirusa na sjednici koja će biti održana početkom naredne sedmice. Ono je potvrdila da će NKT prestati da postoji, a da će umjesto njega biti formiran savjet zadužen za praćenje epidemije.

“Početkom sedmice predložićemo i usvojiti novi set mjera koji će odmah stupiti na snagu. Već na drugoj sjednici Vlade, kako to zahtijeva protokol, oformićemo savjet pri Vladi koji će biti zadužen za praćenje borbe protiv koronavirusa”, kazala je Borovinić – Bojović nakon humanitarne akcije Međunarodnog kruga žena Crne Gore, održane u podgoričkoj Delti.

Osim savjeta, Ministarstvo zdravlja formiraće i komisiju za borbu protiv koronavirusa koja će biti sastavljena od apolitičnih ljudi.

“Komisija će djelovati na principu stručnosti. Biće apolitično tijelo, koje će u fokusu apsolutno imati interese i zdravlje građana”, kazala je ministarka.

Neki mediji objavili su nezvaničnu informaciju da će tokom naredne sjednice mjere za borbu protiv epidemije biti pooštrene. Navodno, privredni subjekti radiće do 15 časova, a zabrana kretanja biće već od 17 časova do pet ujutru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije