Connect with us

Društvo

BRĐANIN-INJAC: Saradnja UP i Ministarstva zasnovana na uzajamnom povjerenju

Published

on

Partnerski odnosi, zajednički resursi i jačanje koordinacije Uprave policije (UP) i Ministarstva odbrane na strateškom i operativnom planu, doprinose stabilnom bezbjednosnom ambijentu na nacionalnom nivou, poručeno je na sastanku vršioca dužnosti direktora policije Zorana Brđanina i resorne ministarke Olivere Injac.

Na sastanku je zaključeno da se saradnja UP i Ministarstva odbrane zasniva na uzajamnom povjerenju i daljem profesionalnom razvoju tih institucija.

„Partnerski odnosi, zajednički resursi i jačanja koordinacije te dvije bezbjednosne službe na strateškom i operativnom planu doprinosi stabilnom bezbjednosnom ambijentu na nacionalnom nivou“, kaže se u zajedničkom saopštenju UP i Ministarstva.

Navodi se da je, osim pitanja saradnje bezbjednosnih službi, istaknuta spremnost za saradnju u pogledu obuka i zajedničkih operativno-taktičkih vježbi.

Sastanak je organizovan u cilju predstavljanja vršioca dužnosti generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Todora Goranovića i utvrđivanja zajedničjkog interesa na uspostavljanju integrisanog sistema nacionalne bezbjednosti.

“Na sastanku su razmatrana pitanja saradnje između bezbjednosno-obavještajnih struktura UP i Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva u definisanju i zajedničkom odgovoru na potencijalne bezbjednosne izazove i prijetnje”, kaže se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije