Connect with us

Društvo

ČESTITKA PREMIJERA KRIVOKAPIĆA: Da postanemo naredna članica EU

Published

on

“Želimo da svim našim građanima omogućimo život dostojan čovjeka, da smanjimo stopu nezaposlenosti i da mlade talente zadržimo u Crnoj Gori”, kazao je premijer.

On je najavio da će Vlada krenuti u još žešći obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.
“Želimo da stvorimo pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom. Radićemo intezivno i na jačanju dobrosusjedskih odnosa, kako bi građanima omogućili ljepšu i sigurniju budućnost”, navodi Krivokapić u čestitki.

Ambicija Vlade je, kako je kazao, da postanemo naredna članica Evropske unije.

“Učinićemo sve da uklonimo nedostatke kako bi u najkraćem roku postali dio evropske porodice”, kazao je premijer.

Godinu za nama, kako je kazao, pamtićemo po pandemiji Kovid-19, koja je odnijela mnoge živote i nanijela veliku štetu našoj ekonomiji.

“Međutim, bila je to prilika da pokažemo solidarnost i odgovornost i da pošaljemo poruku da samo zajedničkim snagama možemo do cilja. Svijetli trenutak bila je pobjeda na izborima 30. avgusta, koja je konačno donijela slobodu našem narodu”, kazao je Krivokapić.

Odluke nove Vlade na početku mandata, kakko je kazao, bile su teške, i dodao da je Vlada za samo 20 dana uspjela da uradi velike stvari.

“Spasili smo državu od bankrota, izvršili neke od ključnih smjena u bezbjednosnom sektoru i pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su usvojene u parlamentu. I u Novoj godini očekuje nas mnogo izazova, koji su prvenstveno uslovljeni epidemijom koronavirusa, zbog čega je odgovoran odnos svakog pojedinca od presudne važnosti, kako bi izašli na kraj sa tom pošasti. Jačanje ekonomije biće jedan od glavnih prioriteta”, zaključio je Krivokapić i poželio u 2021. godini dobro zdravlje, sreću, uspjeh i prosperitet.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije