Connect with us

Društvo

CRNA GORA, DANAS: Dolazi li se ovako na Cetinje, o Sekuloviću?

Published

on

Vlada formirana pod skutima Srpske pravoslavne crkve, groteskno nazvana ekspertskom, sa pregršt dokaza da je neznavena, marionetska i anticrnogorska, ponovo je pošla u pohod na Cetinje. Ovoga puta konsolidovana u bezbjednosnom sektoru, Vlada se na čelu sa premijerom zaputila tamo gdje je upravo Zdravko Krivokapić prije nekoliko sedmica na dvorskom trgu priznao kako – da se on pitao – države Crne Gore ne bi ni bilo!

Osokoljeni postavljenjima Brđanina i sličnih kadrovika sa srpskim pedigreom, sa sve snažnijom podrškom sve manje skrivenih anticrnogoraca iz URA-e, te radikalizovanim Demokratama, apostoli su još jednom demonstrirali bahatost i neskrivenu potrebu da budu primjećeni.

Ali, ponijeti na Cetinje trobojku, misao o srpstvu kralja Nikole, policajce sa bombama za reverom i Dritana, ravno je ušetati u Tel Aviv sa slikom Jasera Arafata i maketom logora Aušvic.

Veliki demokrata i analitičar «srpskog sveta» Sergej Sekulović, tek što se otarasio pomoćnika zbog kojih – po priznanju kolega iz nove vlasti – nije smio proći od kabineta do toaleta, opremio je policajce da na antifašističko Cetinje pođu pod punom ratnom opremom. Đavo će ga znati što nesretnik sa fotografije ima u torbicama i opasačima, ali je neskriveno, jasno i surovo realistično poručio građanima grada heroja da je na njih spreman bacati bombe!

Cetinjski krš zapamtio je mnoge okupatore: dolazili su i brzo odlazili sa Cetinja i Turci i Austrijanci, i Italijani, Francuzi, Srbi… Ali, za boj spremni, ovako opremljeni ratnici, teško da su ikada pohodili Cetinje.

U svakom slučaju, poruka je poslata. Premijer, koji je danas u pijanom zanosu čak poljubio i crnogorsku zastavu, još jednom je stavio do znanja da bi, dogodine naravno, rado popeo kapelu Karađorđevića na vrh Lovćena.

Možda nije računao na još jedan odgovor Cetinjana, ali ga je dobio. I ovo «dogodine», biće kao i svako do sada: baš kao u Prizrenu, Kninu i svuda gdje se danas više ne vojori srpska zastava.

Na jednak način, «dogodine», naravno, (zna to dobro premijer) zaputiće se i na Lovćen.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije