Connect with us

Crna Hronika

DOGAĐAJI IZ 2017. I 2019.: Policija identifikovala osobe odgovorne za izazivanje eksplozije i požara

Published

on

Kriminalistička policija Centra bezbjednosti Podgorica je, preduzimajući proaktivne aktivnosti na rasvjetljavanju djela iz oblasti požara i eksplozija iz prethodnog perioda, identifikovala počinioce i prikupila dokaze za događaje iz 2017. i 2019, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje terorizma i požara, eksplozija i havarija identifikovali su osobu koja je 19. jula 2017. postavila i aktivirala eksplozivnu napravu u dvorištu porodične kuće G.V. kojom prilikom je nastupila materijalna šteta.

“Krivična prijava je podnijeta protiv A.E. (18), a tereti se za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivčnim djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navode u saopštenju.

Rasvijetljeno je i podmetanje požara na vozilu iz februara 2019. u vlasništvu U.B. kojom prilikom je nastupila veća materijalna šteta.

“Policija je prikupila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je ovo djelo izvršio M.I. (17) i njemu se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, te je protiv njega podnijeta krivična prijava u redovnom postupku”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije