Connect with us

Crna Hronika

SRAMOTNO: Vandal urinira po spomeniku narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću (VIDEO)

Published

on

Skandalozni čin skrnavljenja spomenika objavljen  je sinoć na društvenim mrežama

Sinoć je na glavnom gradskom trgu u Nikšiću za sada nepoznata osoba oskrnavila spomenik narodnom heroju Ljubu Čupiću.

Na snimku koji je poslao čitalac vidi se srednjovječni muškarac koji urinira po spomeniku legendarnom narodnom heroju i to dok pored njega prolaze ljudi.

Skandalozni, sramotni čin skrnavljenja spomenika okačen je sinoć na društvenim mrežama, a pojedini korisnici su prepoznali čovjeka navodeći da je riječ o nikšićkom taksisti, navodeći i broj taksi vozila (poznat redakciji).

Iako je snimak izazvao buru reakcija, policija u Nikšiću se nije oglašavala.

Spomenik narodnom heroju Ljubu Čupiću otkriven je 13. jula 2018, povodom Dana državnosti. Rad skulptora Zlatka Glamočaka nazvan je ,,Heroj na korzu“ i postavljanje na glavnom nikšićkom trgu što je imalo posebnu simboliku: tim je šetalištem, u lancima, Ljubo Čupić proveden posljednji put, pred strijeljanje.

Nakon izricanja presude izveden je iz sudnice, zgrade nekadašnjeg pozorišta, i tada je nastala fotografija koja je obišla svijet. Njegov osmjeh ovjekovječio je zvanični fotograf fašista Karlo Ravnič, a film sačuvao poznati nikšićki fotograf Migo Zorić

Čupićev spomenik je i prije sinoćnjeg skandaloznog događaja bio na meti vandala. U proljeće 2019, godine dvadesetdvogodišnjak iz Beograda sa prebivalištem u Nikšiću objavio je fotografiju pored pomenute biste uz natpis “Ubili smo te jednom, ubićemo te opet. Ubijaćemo vas opet i opet, sve dok se srpske zemlje i srpski narod ne oslobodi vašeg đavoljeg duha i otrova komunizma.”

U Nikšiću je nakon lokalnih izbora 14. marta pobijedila koalicija koju predvodi Demokratski front, a za predsjednika opštine je izabran Marko Kovačević, lokalni funkcioner DF-a koji se hvalisao fotografijama u četničkoj uniformi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije