Connect with us

Crna Hronika

UP: Knežević objavio snimke iz službenih izvora, obavijestićemo Osnovno državno tužilaštvo i unutrašnju kontrolu policije

Published

on

Zgrada Uprave policije, arhivska fotografija, foto: RTCG

Službenici Uprave policije po nalogu postupajućeg državnog tužioca preduzeli su sve aktivnosti u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila 25. decembra 2020. u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici u kojoj je učestvovalo vozilo u vlasništvu Ministarstva odbrane, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su reagovali povodom izjave poslanika Milana Kneževića u vezi sa saobraćajnom nezgodom u kojoj je učestvovao M.P. i objavljenih snimaka, radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti.

„Podsjećamo da je tužilac rukovodio uviđajem saobraćajne nezgode i da rukovodi izviđajanim postupku koji je u toku. Sve spise predmeta policija je dostavila nadležnom tužiocu na ocjenu i mišljenje, uključujući i snimke sa video nadzora koje je ranije danas objavio poslanik Knežević. Napominjemo, kao što je javnost prethodno informisana, da su izjave od L.P. i M.P. uzete u Kliničkom centru Crne Gore kojom prilikom su policijskim službenicima ova lica saopštila da je vozilom upravljao L.P. Policija u vozilu nije zatekla nijedno lice po dolasku na lice mjesta”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije ističu da sa žaljenjem obavještavaju javnost i poslanika Kneževića da sporni snimci potiču iz službenih izvora policije te će shodno tome o ovoj zloupotrebi obavijestiti Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici u cilju istraživanja i rasvjetljavanja zloupotrebe video zapisa koji su nastali u službenim prostorijama Uprave policije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije