Connect with us

Crna Hronika

CRNOGORSKI POKRET: Sinoć prebijeni naši simpatizeri, vlast podiže tenzije po nacionalnoj i vjerskoj osnovi

Published

on

Crnogorski pokret se oglasio povodom sinoćnjeg prebijanja dvojice mladića u Podgorici, za koje kažu da su njihovi simpatizeri.

Iz te organizacije upozoravaju novoformiranu vlast u Crnoj Gori da ne provociraju međunacionalne sukobe po Crnoj Gori jer, kako tvrde, svojim postupcima konstantno podižu tenzije po nacionalnoj i vjerskoj osnovi i neprocesuiranjem nasilnika podstiču ulično nasilje.

“Juče su u Podgorici pretučena dvojica naših sugrađana, Igor Damjanović i Miro Bubanja, samo zato što su pripadnici crnogorske nacije i  simpatizeri našeg pokreta. Nakon organizovanog nasilja po śeveru Crne Gore i prebijanja i zaplašivanja naših sugrađana samo zato što pripadaju drugoj naciji i konfesiji, velikosrpski, svetosavski nasilnici su se osilili, podstaknuti nečinjenjem vlasti i bezočnim saopštenjima kako to čine neke navodne službe, krenuli da ućeruju batinama svetosavlje i srpstvo po čitavoj Crnoj Gori. Upozoravamo vlast da su, uz bjesomučnu propagandu i pomoć SPC, Beograda, Banjaluke, ..  izvukli najviše što su mogli svetosavskih i velikosrpskih glasova na izborima. A to je oko trećine ukupnog biračkog tijela! Jer smo ubijeđeni da među apstinentima na izborima nema pristalica takve politike i da oni koji su omogućili svojim glasovima prevagu, nijesu glasali za velikosrpsku i svetosavsku vlast”, kažu iz Crnogorskog pokreta i zaključuju:

“Ako mislite da je moguće da trećina biračkog tijela maltretira čitavu Crnu Goru, a da će većinska Crna Gora to da ćutke trpi, onda očito ne poznajete narod kojemu ste, sticajem okolnosti, postali vlast.”

Iz CP traže da se pod hitno pronađu počinioci, tim prije što je jedan od njih prepoznat, i najstrožije kazne, inače će smatrati da imaju podršku vlasti u tome što rade i da se moraju osloniti sami na sebe.

“Sve posljedice koje mogu nastati zbog toga snosiće sadašnja vlast, jer je ogorčenje među građanima dostiglo opasne razmjere!”

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije