Connect with us

Društvo

DFC: Twitter prepavljen lažnim profilima procrnogorskih funkcionera i javnih ličnosti

Published

on

Upravo je došlo do koordinisane akcije promjene identiteta bar 15 postojećih twitter naloga u imena zvaničnika, fukcionera i javnih ličnosti, upozoravaju iz Digital forensic centra (DFC).

U pitanju su imena predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, poslanika DPS-a Petra IvanovićaDuška MarkovićaAleksandre Vuković, poslanice SDP-a Draginje Vuksanović, supruge predsjednika Lidije Đukanović, bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice

Po takozvanim “nickovima”, naslovnim fotografijama, opisima i postovima može se zaključiti da je riječ o botovsko-trolovskim pokušajima izrugivanja ličnostima čiji se lažne profile i napravili.

Foto: twitter

“Molimo sve da obrate pažnju, jer smo primjetili da je nekoliko ljudi ušlo u konverzaciju sa ovim lažnim profilima.

Foto: twitter

Lažno predstavljanje brenda, osobe ili organizacije odnosno “Impersonating” predstavlja jedno od najozbiljnih kršenja Twitter pravila, koje najčešće rezultira trajnom suspenzijom naloga ukoliko se sporni nalozi prijave”, navode iz DFC-a.

Ovim povodom se oglasio i poslanik DPS-a Predrag Bošković, koji je poručio da su u pitanju “vladini botovi u pokušaju da zamaskiraju sramotu koju su danas priredili državi i građanima”.

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: twitter

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije