Connect with us

Društvo

ĐUKANOVIĆEV KABINET: Netačne tvrdnje Injac da je zbog Đukanovića Vojska u blokadi

Published

on

Šef Kabineta Predsjednika Crne Gore Miodrag Radović reagovao je na, kako navodi, neutemelje i netačne tvrdnje izrečene od strane ministarke odbrane Olivere Injac i poslanice Božović na današnjem zasjedanju Skupštine Crne Gore da je “Vojska u blokadi zbog toga što predsjednik Đukanović ne zakazuje sjednicu Savjeta za odbranu”.

Ministarka odbrane prećutala je istinu, dodaje Radović.

“Predsjednik Skupštine Bečić i predsjednik Vlade Krivokapić su 10.02.2021. uputili pismo Predsjedniku Crne Gore za održavanje konsultacija, jer smatraju da su se stekli uslovi za sazivanje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, na osnovu inicijative ministrice odbrane, i zatražili da predloži tri slobodna termina.

Predsjednik je prihvatio i odmah ponudio četiri termina, a predsjednici Skupštine i Vlade su prihvatili 16.02.2021. Sastanak je zakazan na Vili Gorica. Dan uoči održavanja, šefica kabineta predsjednika Vlade je informisala da moraju odgoditi sastanak, i da će ponuditi novi termin u toku dana. Na upit našeg kabineta o mogućem novom terminu dobili smo odgovor da ga sigurno neće biti te sedmice. Kasnije smo usmeno informisani i da ga neće  biti  do daljnjeg, na šta sam zamolio da kažu kad se za to steknu uslovi, kao i da smo spremni da organizujemo konsultacije u najkraćem roku”, kaže Radović i dalje navodi:

“Korektnosti radi dužan sam da kažem da je kabinetu predsjednika Skupštine svaki datum i dogovor bio prihvatljiv, nakon što premijer ponovo predloži termin, ali do toga još uvijek nije došlo.

Da li su pitanja iz resora odbrane među prioritetima u radu premijera, i kakva je pozicija ministrice odbrane u Vladi, neka javnost sudi, ali je blago rečeno krajnje zlonamjerno i nepošteno odgovornost za sopstveno nečinjenje adresirati na predsjednika Crne Gore.

Napominjem da je svaka inicijativa za otvorenu i konstruktivnu saradnju dobrodošla i da je to svakako kucanje na otvorena vrata, ali da konstantno iznošenje neistina nije put da se postigne uspješna kohabitacija, što je u najboljem interesu države i građana”, zaključuje Radović.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije