Connect with us

Društvo

DPS: Ministarka zdravlja da se ne bude i tužilac, prijetnje nadležni da istraže

Published

on

Iako je Demokratska partija socijalista principijelno i odgovorno osudila prijetnje upućene ministarki Borovinić-Bojović, njeni jučerašnji pokušaji da jeftinim populizmom uzurpira prostor koji joj je bio namijenjen kao javnoj djelatnici, samo je nastavak političkog intrigarenja čime se ministarka bavi od dana stupanja na funkciju, ocijenjeno je iz DPS-a.

“Ne znamo kako je Jelena Borovinić Bojović između političkih poruka koje su saopštene na organima naše partije i prijetnji koje je dobila našla vezu, ali je takav čin samo još jedan u nizu politikantskih poteza ministarke zdravlja. Jeleni Borovinić Bojović poručujemo da se okane prejudiciranja i pusti nadležnim organima da utvrde sve potrebne okolnosti. Jer, otkud uopšte predumišljaj da je prijetnja upućena iz političkih razloga? Da li je to, u krajnjem mogao biti i građanin koji je ogorčen katastrofalnim brojkama preminulih iz skorijeg perioda zbog ekspanzije Covid 19 ili srodnik neke od njih, ili bilo ko drugi, ko smatra da su sramne prijetnje legitimne, jer godinama kao i kletve i ostali oblici agresije cirkulišu u javnom prostoru”, navodi se u saopštenju.

Umjesto što se bavi istražnim i tužilačkim radnjama, poručujemo ministarki da se posveti poslovima matičnog ministarstva, koje se ne snalazi u uslovima pandemije.

“Njen rad je javan i podložan kritici. Naše ocjene njenih učinaka saopštavali smo javno i smatrali smo i smatramo da je nedorasla poslu koji obavlja, da je revanšizam postavila kao prioritet i da se prilično neuspješno bori protiv epidemije – o čemu najbolje svjedoči statistika zaraženih i preminulih – stavljajući politiku ispred struke”, kazali su iz DPS-a.

Bez obzira na njene postupke, prijetnje su nedopustiv način napada na jednu ličnost, i zato kao građanska partija, koja brani prava svakog pojedinca, i DPS zahtijeva da se otkrije ko je, i pod kojim okolnostima prijetio ministarki.

1 Comment

1 Komentar

  1. Obrad Pavlović

    17.04.2021. at 15:22

    Prijetnje ma kome bile upućene gotovo po pravilu dolaze iz nepostojanja, kada se mračni duhovi pokušavaju izdignuti iznad anonimnosti, za tako nešto im nedostaju samo znanje, hrabrost i ljudskost, a svega ostalog imaju na pretek. Ni po čemu nijesu drugačije prijetnje ministarki zdravlja i veselja. Od sveg srca joj želim dobro i dugo zdravlje, ali i da više ne pokušava da nas neuspješno uveseljava. Da je Albert Anštajn u svom vokabularu koristio riječ “relativno”smatrao bi se relativistom a ne tvorcem TEORIJE RELATIVITETA. Ministarka zdravlja i veselja toliko zlorabi riječ “apsolutno” da se nemoguće oteti utisku da se radi o – apsolutisti -! Ima nešto od toga u njenom tonu i načinu obraćanja, a nema ko da joj kaže da je potrebno imati nešto više od toga…a i ministrovanje nije za vijeka. Pogotovo ne u apostolskoj vladi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije