Connect with us

Društvo

DPS NIKŠIĆ: Članovi “Bratstva Tvrdoš” zastrašivali stanare zgrade da bi postavili ceradu sa Amfilohijevim likom

Published

on

“Nikšićani su danas opet svjedočili bahatosti, nepoštovanju pravnih propisa i ruganju građanskoj Crnoj Gori. Naime, tzv. bratstvo Tvrdoš, iza kojeg stoje osobe sa pozamašnim policijskim dosijeima, postavilo je ceradu sa likom preminulog Amfilohija Radovića na jednu od stambenih zgrada u gradu”, saopštili su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista. Oni kažu da je za postavljanje reklamnih panoa ili drugih sadržaja na stambenim zgradama, neophodna saglasnost svih stanara, ali i dozvola Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Kako tvrde iz nikšićkog DPS-a, pomenute osobe išle su od vrata do vrata u toj zgradi i uz zastrašivanje primoravali stanare da daju saglasnost.

“Bratstvo Tvrdoš”

“No, i pored toga nijesu istu dobili od svih. O dozvoli Sekretarijata da i ne govorimo jer, zašto bi oni tražili dozvole, kad ih oni sami sebi daju, kao što daju sebi pravo da vrijeđaju i ometaju službenike u vršenju dužnosti. Anarhija na djelu”, ističu u DPS Nikšić.

Druga strana priče je, kako kažu, šta se želi postići postavljanjem takvih sadržaja.

“Zloupotreba vjere, vjerskih osjećanja i lika preminulog Amfilohija, a sve u predizborne svrhe u Nikšiću. Ovim pokazuju koliko im je išta sveto, koliki su vjernici i koliko poštuju najradosniji hrišćanski praznik koji dolazi. Sveštena lica na ceradama, instant vjernici i tabloidna lica sa potjernica – trojstvo kakvo savremena civilizacija ne pamti. Pozivamo sve nadležne organe da hitno reaguju i da ovom bahaćenju i nepoštovanju propisa stanu na kraj. Zakoni moraju biti jednaki za sve, pa i za gospodu, koja su aktivno učestvovala u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore podržavajući aktuelnu vlast”, DPS Nikšić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije