Povežite se sa nama

Ekologija

GI SAČUVAJMO SINJAJEVINU: “Vlada da ukine vojni poligon na Sinjajevini”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz građanske inicijative “Sačuvajmo Sinjajevinu” saopštili su da su nezadovoljni učinkom Vlade Crne Gore, koja, kako navode, ni godinu dana od svog konstituisanja i završetka protesta na Margiti, još uvijek nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini. Poručuju da nijesu spremni na komormise, “ni za predaju ni jednog pedlja naše planine za bombardovanje”

Podsjećaju da je upravo na današnji dan završen najveći ekološki protest koji je ikada viđen u Crnoj Gori, a koji je trajao 51 dan i tokom kojeg su sinjajevinski stočari, mještani, ekološki aktivisti i građani iz cijele Crne Gore, kako navode, svojim tijelima i životima branili najveći crnogorski i jedan od najvećih evropskih pašnjaka, od bombi koje je bilo pripremilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Predragom Boškovićem.

“Godinu dana kasnije i dalje živimo sa istim problemom i strepnjom da se svakog dana može najaviti nova vježba, a samim tim i nova bitka za Sinjajevinu. Ministarstvo odbrane nije predložilo, a Vlada samim tim nije usvojila odluku kojom se poništava raniji akt o proglašavanju Sinjajevine za vojni poligon. Zahtijevamo da Ministarstvo odbrane, na čelu sa ministarkom Oliverom Injac, što prije predloži odluku kojom Sinjajevina više neće biti vojni poligon, kako bi dokazali da nisu samo Vlada od riječi, nego i od djela”, poručuju iz pokreta.

Ističu da su tokom proteklih godinu dana više puta čuli da je Sinjajevina bezbjedna i sačuvana, ali to, kako navode, nije dovoljno.

“Tražimo da se takve garancije stave i na papir, crno na bijelo, kako bi svoje aktivnosti svi mogli da usmjerimo na razvoj Sinjajevine kao poljoprivrednog i turističkoog dobra, jer aljtiljersijski vojni poligon, ni u kom obliku nije prihvatljiv na našoj planini”, zaključuju iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije