Connect with us

Društvo

HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE: Novčana pomoć blizu 8.000 eura za Petrinju

Published

on

Petrinja nakon zemljotresa (Foto: Beta/AP)

Uz poruke podrške državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslati početkom januara, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, šalje prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici.

“Naime, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pozvalo je odmah nakon razornog potresa 28. decembra 2020.  sve ljude dobre volje da se pridruže HNV-u u akciji prikupljanja novčanih sredstava za stradale u potresu u Hrvatskoj, kako bismo im,  pored moralne potpore, doniranih sredstava u odjeći i hrani, pružili i izvjesnu novčanu pomoć”, navodi se u saopštenju.

Novčane donacije mogle se uplatiti na broj žiro-računa Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Crnoj Gori: 530-15509-46, s obaveznom naznakom ,,za Petrinju” ili ,,za pomoć Petrinji”.

“Akcija prikupljanja novčane pomoći trajala je od 29. decembra do 15. Januara. Pravni subjekti i fizička lica ukupno su uplatili 6. 825 eura, na koji je iznos Vijeće dodalo hiljadu eura i ukupno uplatilo 7.825 eura na račun Ministarstva financija Republike Hrvatske namijenjen stradalima u potresu”, kazali su iz Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su izvršili uplate i time se pridružili ovoj humanitarnoj akciji u ovom teškom trenutku za građane stradalih područja Hrvatske.

“Neka naša solidarnost  ulije nadu i ustrajnost u ovim teškim vremenima – poruka je Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore”, zaključili su iz vijeća.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije