Connect with us

Društvo

IMA NEKA JAVNA VEZA: Predsjednik Pravoslavne omladine Crne Gore na skupu u Moskvi govorio o ulozi medija u “odbrani svetinja”

Published

on

Bulatović

O ulozi medija u borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori, imali su priliku da čuju učesnici godišnje Međunarodne naučno-teološke konferencije „Bog-čovjek-svijet“, koja je početkom marta održana u Moskvi, na temu „Teološki, filozofski i etički aspekti uvođenja naprednih tehnologija u ljudski život“.

Kako je obavijestila mitropolija.me, upravo to je bila tema izlaganja Ivana Bulatovića,   predsjednika Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore.

Konferencija je održana na Sretenjskom bogoslovskom fakultetu u Moskvi, uz podršku Obrazovnog komiteta Ruske pravoslavne crkve, zahvaljujući grantu Predsjedničkog fonda.

Kako stoji u informaciji, “svrha konferencije je povezivanje naučnika, teologa i filozofa u cilju rešavanja aktuelnih humanitarnih problema”.

Bulatović (u plavoj košulji) sa preminulim mitropolitom Amfilohijem

Na konferenciji su učestvovali naučnici Ruske akademije nauka, Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov, Oksforda, bogoslovskih fakulteta Rusije i drugih zemalja, naučnici i teolozi iz Bjelorusije, Srbije, Crne Gore, Francuske, Sjedinjenih Država, kandidati i doktori nauka, mladi istraživači… Govornici su predstavili preko 70 naučnih radova. Nema razloga za sumnju da je I Bulazovićev rad u tako jakoj konkurenciji, izazvao pozornost i interesovanje.

Sa Bulatovićem je na konferenciji bila i Mila Cerović, takođe kao predstavnica Pravoslavne omladine crne Gore.

Naglašen je značaj učesnika Srpske pravoslavne crkve na konferenciji, kao i važnost saradnje u budućnosti.

Inače, Bulatović radi kao savjetnik u Osnovnom sudu u Danilovgradu.

Učesnici skupa (Cerović u sredini u prvom redu)

Kako je sam kazao u jednom skorašnjem intervjuu, Bulatović već duže vrije “nosi poslušanje za pjevnicom sabornog hrama svete Tekle u Danilovgradu”, zahvaljujući pokojnom mitropolitu Amfilohiju primio je čin “čteca” u manastiru Ždrebaonik, a 2014. godine je upisao Pravoslavni bogoslovski fakultet Sveti Vasilije Ostroški u Foči.

Nema informaije da li ga je u ovih sedam godina i završio.

Cerović je završila Fakultet političkih nauka u Podgorici, odsjek međunarodnih odnosa, a sudeći po informacijama sa njenog FB profila, živi u Moskvi.

 

B.M.

 

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Milan

    09.03.2021. at 20:16

    Bilo bi interesantno objasniti kako je dopusteno da se teologija udjene ruku pod ruku s naukom. Nije se valjda obistinila davna pretpostavka Dr Richarda Dawkinsa, da ce tamo dje su granicna podrucja nauke – teologija davat odgovore?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije