Connect with us

Društvo

IVANOVIĆ: Odjednom su mi isplaćene zaostale dnevnice za devet mjeseci, za sedam putovanja koja je odobrila Vlada

Published

on

Ivanović

“Tog dana 23. septembra 2013. godine, isplaćeno mi je sve ono što su bile zaostale obaveze prema meni od januara do septembra, na ime realizovanih putovanja koja je odobrila Vlada, na osnovu datih platformi, za koje je podnijet izvještaj i gdje su ostvareni vrlo konkretni rezultati”, kazao je Petar Ivanović, nekadašnji ministar poljoprivrede, gostujući večeras u emisiji “Zumiranje” na RTCG.

Ivanović je objasnio procedure koje prate poslovna putovanja i dnevnice, odgovarajući na nedavne optužbe aktuelnog ministra  poljoprivrede, Aleksandra Stijovića, koji je kazao za večerašnjeg gosta Javnog servisa da je 23. septembra 2013. u jednom danu podigao 5,5 hiljada eura, ironišući da je Ivanović u jednom danu bio na sedam destinacija.

Riječ je o Novom Sadu, Francuskoj, Ukrajini, Briselu, Velikoj Britaniji, Španiji i Njemačkoj.

“Daću vam samo neki od primjera. U Novom Sadu je bio jedan od organizovanih nastupa crnogorskih poljoprivrednih proizvođača na međunarodnom sajmu, gdje su paralelno vođeni razgovori nekoliko ministara poljoprivrede zemalja regiona. U Njemačkoj je potpisan sporazum sa ministrom poljoprivede, na osnovu kojeg su kasnije crnogorski poljoprivrednici išli više puta u posjetu Njemačkoj. U Briselu su započeti pregovori o poglavljima 11, 12 i 13, koji su za vrijeme mog mandata i završeni, u smislu da su otvorena sva tri pregovaračka poglavlja, ispunjena su sva mjerila koja su tražena, i mi danas znamo koja su to mjerila za zatvaranje tih poglavlja”, kazao je Ivanović.

On je dodao i da na svim tim putovanjima nije lično bio vođa puta. “Bila su dva od tih sedam gdje ja nisam vodio delegaciju. U jednom slučaju je predsjednik Vlade bio šef delegacije, a drugi put potpredsjednik vlade”, kazao je Ivanović, dodajući da je lično finansirao i više desetina putovanja za koja nije podnosio putne naloge, ili je bila riječ o putovanjima gdje su kompletne troškove snosili organizatori.

Ivanović je najavio i tužbu protiv Stijovića i rekao da je već u konsultacijama sa pravnicima.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije