Connect with us

Društvo

JANKOVIĆ: Sekuloviću, procesuiraj prvo svoje kolege koje su kršili mjere i oduzmite državljastvo Bratićkoj

Published

on

Građanski aktivista Anto Janković,  uputio je otvoreno pismo Ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću povodom održavanja patriotskog skupa koji je najavljen za sjutra ispred Skupštine Crne Gore. On je pozvao Sekulovića da prvo procesuira svoje kolege koje su u kontinuitetu kršili mjere NKT-a, kao i da oduzme državljanstva kolegama koji su zloupotrijebili svoja prava glasajući i u drugim zemljama.

“Dragi Sergej, svi te znaju kao dobrog i poštenog čovjeka koji vjerujem da će to ostati i poslije dana koji slijede.

Siguran sam da nećeš narediti batinjanje sopstvenog naroda i postupanje mimo Ustava i zakona, a podsjetiću te, Ustav i Zakon ti nalažu da procesuiraš sve tvoje kolege koje su kršile iste zdravstvene mjere, pa tek onda da se obratiš građanima koji će sjutra protestovati poštujući zdravstvene mjere.
Drugo, jako bitno, jer je direktno tvoja nadležnost, po Zakonu si dužan da oduzmeš državljanstva tvojoj koleginici Bratić i nekoliko poslanika crnogorskog parlamenta o čemu je bilo riječi još u avgustu. Trebamo li mi kao građani da vas podsjećamo da poštujete Zakon i Ustav? Znam da ti za to nisi kriv, ali kad si se već uhvatio posla koji nije nimalo lak, očekujem da ćeš to uraditi u kratkom roku (Zakon o crnogorskom drzavljanstvu je jasan i zahtjeva hitan upravni postupak koji nemate pravo da odlažete). Ako ti treba link sa podacima poslanika koji imaju državljanstvo i čak glasaju u drugim zemljama, rado ću ti dati.”
Janković se osvrće i na glasače iz Srbije i BiH koji su kršeći Ustav glasali na izborima i time doprinijeli ovakvom ishodu.
“Još nešto, potpuno podržavam čišćenje biračkih spiskova u koje ste krenuli tako da vjerujem da ćete izbrisati za početak onih 26 hiljada građana Srbije i BiH koji su zloupotrijebili svoje pravo i došli da glasaju na izborima 30.08. (podsjećam te da je to nekih 6-7% onih koji su glasali na poslednjim izborima).
Hajmo konačno da pravimo pravnu državu tako da te pozivam da poštujete Ustav Crne Gore i ne uskratite ni u kom slučaju Ustavom zagarantovana prava građana, a među tim pravima je i da budemo jednaki svi pred Ustavom i zakonom”
1 Comment

1 Komentar

  1. Nermina

    27.12.2020. at 19:25

    Ako je to tacno,treba odmah podnijeti prijave

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije