Povežite se sa nama

Društvo

KATNIĆ: Leposavić vrši pritisak na pravosuđe, očekivano mišljenje Venecijanske komisije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ocijenio je da je bilo očekivano da će Venecijanska komisija dati negativno mišljenje na predložene zakone o tužilaštvu jer oni nijesu napisani u cilju sprovođenja reformi već isključivo iz razloga smjene čelnika Specijalnog tužilaštva.

On je kazao da je važeći Zakon usaglašavan sa partnerima iz Evrope, i da predstavlja najbolju rezultantu iskustava, bazirajući se na standardima Hrvatske.

“Zato je bilo očekivano da će Venecijanska komisija dati negativno mišljenje na predložene zakone o tužilaštvu jer oni nijesu napisani u cilju sprovođenja reformi već isključivo iz razloga smjene čelnika Specijalnog tužilaštva, kazao je Katnić za Pobjedu.

On je komentarisao izjavu ministra pravde Vladimira Leposavića da je proces protiv Đorđa Piletića, suprug sutkinje Apelacionog suda Seke Piletić, osveta specijalnog tužioca zbog ukidanja prvostepene presude za pokušaj teorizma.

Katnić je kazao da ministar pravde drugi put pokušava neetično da utiče na crnogorsko pravosuđe.

“Umjesto da pomogne aktivnosti Specijalnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i posebno protiv počinioca osumnjičenih za djelo pranja novca Leposavić ponovo pokušava da brutalno i neetično vrši pritisak na pravosuđe”, naveo je Katnić.

On je predložio Leposaviću da uloži napore i poboljša uslove za rad Specijalnog tužilaštva, jer bi time pomogao i borbu protiv organizovanog kriminala.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije