Connect with us

Društvo

KATNIĆ: Neću podnijeti ostavku

Published

on

Katnić (FOTO: RTCG)

Glavni specijalni  tužilac Milivoje Katnić večeras  je na Prvoj TV kazao da neće podnijeti ostavku.

“Čekam da mi istekne mandat do kraja. Do 67. godina dok mi je vrijeme da mogu da radim”, kazao je on.

Katnić je večeras poručio da nije bilo selektivnosti u radu Tužilaštva.

“Od 37 optužnica koje su pokrenute protiv politički eksponiranih lica, optuženo je 112 lica, a 111 su pripadnici DPS-a i njihovih koalicionih partnera, a samo jedan iz ranije opozicije”, istakao je n, navodeći da je riječ o djelima iz visoke korupcije.

On je kazao da su u predmetu Telekom  saslušan jedan član porodice Đukanović, ali i napomenuo da po prijavama koje su podnese protiv njega, predsjednik Milo Đukanović nije pozvan nijednom na saslušanje.

Mladen Bojanić da vrati milion, Željko Ivanović da objasni 400.000 iz Rusije

Upitan da prokomentariše tvrdnju ministra Mladena Bojanića da je optužnica protiv Stijepovića namjerno loše napravljena kako bi bila odbijena, Katnić je rekao da bi Bojanić trebao da vrati milion eura građanima Crne Gore “koje je uzeo njegov Holder broker”.

” Neka i Željko Ivanović objasni i odakle mu onih 400.000 koje su mu stigle iz Rusije u dva-tri navrata. Neka objasni koji mu je osnov. To je bilo prije jedno deset godina. I da se zamole da vrate ćetiri miliona koje su uzeli preko određenih firmi i nisu vratili u periodu prije privatizacije CKB banke”, rekao je Katnić.

Upitan kako mu zvuči podatak da je predsjednik države Milo Đukanović na Forbsovoj listi kaže:

“Đukanović je prijavio imovinu, nemam saznanja da posjeduje neku drugu imovinu za koju bi se moglo posumnjati da nije stečena pošteno. Pratimo da li za to postoje realne osnove”, kazao je on.

Govorio je i o kući koja je u prethodnom periodu bila u centru pažnje javnosti.

“U Bajramovici je objekat moga sina i mog sinovca, ovo se može od plate napravit. Nije napravljeno od moje plate, ali je moglo. Ođe ima malo mojih novaca” kazao je komentarišiću navode o kući koji su ranije objavljeni u medijima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije