Connect with us

Društvo

Katnić: Nijesam glasač DPS, niti Đukanovića

Published

on

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić u intervjuu za Euronews kazao je da nije na bilo koji način saveznik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, prenosi Pobjeda.

Katnić je kazao da je uvjeren da njegova kancelarija ima podršku zapadnih saveznika naše zemlje. Istakao je da su sve optužbe da Specijalno državno tužilaštvo blokira istrage protiv Đukanovića neistinite.

“Đukanović i ja nemamo prijateljske, poslovne ili bilo kakve druge konekcije. Nijesam član bilo koje političke partije, nijesam glasač Demokratske partije socijalista, nijesam glasač gospodina Đukanovića “, rekao je Katnić u izjavi za Euronews.

U izjavi se navodi da je kancelarija SDT-a inicirala nekoliko postupaka protiv predsjednika, kao i članova njegove porodice – ukupno 18 slučajeva. Od toga, 12 su odbačeni zbog nedostatka dokaza.

“Policija i dalje istražuje četiri slučaja, a još dva su usmjerena ka drugim tužiocima. Pravila su jasna, kriminalne istrage su iste za sve, bez obzira na status konkretnog lica u društvu. SDT je pokrenulo nekoliko postupaka protiv Mila Đukanovića, kao i protiv svih lica za koja se sumnja da su počinila krivično djelo “, stoji u izjavi Katnića.

Sa druge strane, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je, u izjavi za Euronews datoj za vrijeme dok je boravio u Briselu, istakao da je borba sa korupcijom neizvodljiva sve dok je aktuelni specijalni državni tužilac na funkciji.

“Ne radi se o tome da se nama ne dopada Katnić, ili da nam se ne sviđa koncept specijalnog državnog tužilaštve. Jednostavno smatramo da nam je potreban novi menadžment istitucije kako bi isporučili rezultate u borbi sa korupcijom. Sa ovom osobom na čelu to ne možemo”, rekao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je naveo da su ,,Crnoj Gori potrebne osobe dovoljno hrabre da započnu taj posao od početka“, te da se ne radi o revanšizmu, već o odgovornosti.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije