Povežite se sa nama

Crna Hronika

KATNIĆ O ABAZOVIĆU: Ne sjećam se da je neko ovoliko prešao granicu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjenik Vlade Dritan Abazović je prekršio zakon, ali nije počinio krivično djelo kada je uticao da se preinači odluka sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića, o puštanju iz pritvora navodnih članova kavačkog klana, saopštio je danas na konferenciji za novinare Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Ocijenio je da se u tom slučaju Abazović ponašao van okvira, ali i ocijenio da je on ucijenjen.

“Sudija Bašović je postupio u skladu sa svojim uvjerenjim”, rekao je Katnić, i dodao da je Abazović napravio ozbiljnu štetu.

Katnić kaže da se ne sjeća da je neko prešao ovoliko granicu.

“To ne smije da se radi i baš me čudi mlaka reakcija javnosti”, kaže on i ističe da je nedopustivo da se izvršna vlast miješa u rad sudstva.

Katnić kaže da su Vlada Crne Gore i njen potpredsednik je ucijenjeni, i da to svako vidi

Procesuirao bi Đukanovića i Lukšića ako bi postojala sumnja da su počinili krivična djela

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je izjavio da bi sigurno procesuirao Mila Đukanovića i Igora Lukšića o Kombinatu aluminijuma Podgorica ako bi postojala sumnja da su počinili krivična djela.

On je to saopštio na današnjoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje hoče li saslušati oredsjednika držabe MilaĐukanovića i bivšeg premijera Igora Lukšića povodom izdavanja državnih garancija KAP-u.

Sumnja se da je u toku izdavanja državnih garancija za Kombinat aluminijuma Podgorica nanijeta je šteta od 127 miliona eura budžetu Crne Gore, pa je bog toga pokrenut postupak protiv 14 osoba To tvrdi specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević.

“Postoji sumnja da je budžet kao direktna šteta nastupila danom isplate garancija iz sredstava države Crne Gore u cjelokupnom iznosu plaćenih garancija od 127.425.802 eura. Pored ovog postoji osnovana sumnja da je Crna Gora pretrpjela i dalje trpi štetu po osnovu kamata, troškova, provizija…”, saopštila je Vukčević na današnjoj konferenciji za novinare.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije