Connect with us

Društvo

LAGATOR: Milačić me lažno optužio da sam autor slike

Published

on

Luka Lagator, Foto: muzej-jugoslavije.org

Slikar i karikaturista saopštio je da ga je poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić optužio na svom Fejsbuk profilu da je autor neprimjerene slike sa likom ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić. U saopštenju dostavljenom Portalu RTCG kaže da je užasnut saznanjem da iza te objave stoji narodni poslanik.

“Bio sam užasnut i zaprepašćen, kad sam saznao da je poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić na svojoj Fejsbuk stranici objavio lažnu tvrdnju da sam ja autor skaradne i ogavne slike, koju sa prezirom osuđujem, a na kojoj je prikazana ministarka Vesna Bratić”, kaže Lagator.

Navodi i da mu je nevjerovatno da se neko, a kamo li poslanik, “može usuditi da, bez ikakvih dokaza, iznese jednu ovako tešku optužbu i nisku uvredu”.

“Više od 55 godina bavim se karikaturom pa imam ogromno iskustvo u ovoj oblasti, tako da mi se, uz davno formiran manir i stečen instikt, nikada ne bi moglo desiti da na ovako nešto i pomislim, a ne da to uradim i objavim”, rekao je Lagator.

Objavi je, podsjeća, do sada više od 6.500 radova u raznim listovima i časopisima širom svijeta, te da mu se nikada nije desilo da je neko negativno reagovao na moj rad.

“Naprotiv, u svijetu sam prepoznat kao jedan od istaknutijih autora u ovoj oblasti, o čemu svjedoče 124 internacionalne nagrade osvojene u najvećoj svjetskoj konkurenciji. To je potvrđeno na svim međunarodnim festivalima i kod relevantnih institucija i faktora u našoj zemlji. Svi ti nagrađeni i selektovani radovi su objavljeni u dvije knjige i svako, ko to hoće, može da se uvjeri o kakvom se djelu radi”, rekao je Lagator.

Zato mu, kaže on, izuzetno teško padaju “ovi besprizorni i neshvatljivi napadi na moju ličnost, koje ja sa indignacijom odbacujem i najavljujem tužbu protiv onih koji me, tako drsko i bez dokaza optužuju”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije