Connect with us

Društvo

LJAIĆ: Stanje u OŠ “Bać” u Rožajama katastrofalno, ministarka Bratić da reaguje

Published

on

Osnovna škola "Bać", Foto: GP URA

Nakon što je pokrenuta akcija za rekonstrukciju učionica u Osnovnoj školi “Bać” u Rožajama, Predsjednik rožajskog odbora Građanskog pokreta URA – Husein Ljaić, reagovao je zbog alarmantnog stanja u ovoj školi u kojoj voda nije za piće, a djeca borave na betonu bez adekvatne podne podloge.

Prema njegovim riječima, pored navedenih, postoji još čitav niz problema u školi..U učionicama je potrebno zamijeniti vrata i klupe, pregletovati zidove i okrečiti ih.. Pored toga, i rasvjeta je u katastrofalnom stanju, a ni grijanje ne funkcioniše.

Kako je kazao, iz škole su pribavili saglasnost Ministarstva prosvjete bivše Vlade Crne Gore da saniraju učionice, a Ministarstvo je uzelo učešće manjim dijelom. ,,No, to nije dovoljno da se šteta nadomjesti. Bivši ministar Damir Šehović, koji je donedavno rukovodio ovim Vladinim resorom, a koji inače potiče iz ovih krajeva, nije učinio ništa da djeca koja uče u ovoj školi ostvare pravo na obrazovanje. To dovoljno govori o odnosu prethodnog ministra prema najmlađima u Rožajama”, rekao je Ljaić.

Kako je još istakao, od nove ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić očekuje da se što prije upusti u rješavanje problema OŠ “Bać”, kako bi djeca mogla da nastave da u normalnim uslovima prate nastavu. ,,Očekujemo da se ministarka Bratić, što je prije moguće, angažuje i pomogne djeci u Rožajama. Osim toga, ovim putem upućujemo apel za pomoć svima onima koji su u mogućnosti da izađu u susret, kako bi se uslovi u OŠ “Bać” doveli na civilizacijski nivo”, zaključio je Ljaić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije