Connect with us

Društvo

MANDIĆ: Krivokapić okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima

Published

on

Premijer Zdravko Krivokpaić je okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima i veoma loše odnio prema ljudima iz Crkve, koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja, kazao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

“Po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori, pokazalo se koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i riječ i dužnosti, Crkvu i vladike”, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i dodao da je to sinoć, svojim djelom i riječju pokazao premijer Zdravko Krivokapić.

“Koji je u svojoj konfuziji okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem”, kazao je Mandić.

Predsjednik NSD-a ističe da se Zdravko Krivokapić veoma loše odnio prema ljudima iz Crkve koji su ga, kako je kazao, uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja.

“Danas oni moraju javno i sa stidom da govore o tom čovjeku čitavom vjerujućem i pravoslavnom narodu”, kazao je Mandić.

Dodaje da protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijedne javne riječi nije izgovorio niko iz parlamentarne većine, ni iz Bečićeve, ni Abazovićeve stranke.

“Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Krivokapić. Možda je njemu od strane Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno”, navodi se u saopštenju.

Mandić navodi da je pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja, da li su Demokrate Alekse Bečića za potpisivanje usaglašenog sporazuma Vlade i SPC i da li je URA Dritana Abazovića za taj sporazum.

“Ako jesu i ako to zajednički javno konstatujemo, onda će Krivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno jer smo mi parlamentarna većina. A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na premijera Krivokapića ili članove Sabora SPC, da se ne potpisuje taj sporazum, onda je to ona važna činjenica koju moramo znati svi”, navodi predsjednik NSD-a.

Ne bi, kaže, bilo dobro da iko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC može odustati od vlastite doslednosti u zahtjevu da se ugovor potpiše sa Njegovom Svetošću patrijarhom srpskim g. Porfirijem u Beogradu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije