Connect with us

Društvo

MI: Izvijestili međunarodne adrese o situaciji u Crnoj Gori

Published

on

NVO Montenegro International je danas izvijestila relevantne međunarodne adrese o posljednjim dešavanjima u Crnoj Gori, koja su obilježena teškim incidentima i svakodnevnim narušavanjem bezbjednosti i sigurnosti zemlje i njenih građana.

U ovom izvještaju posebna pažnja posvećena je brutalnim napadima simpatizera opozicije u Nikšiću na političke neistomišljenike, političkim smjenama u lokalnom Centru bezbjednosti, te neefikasnošću Uprave policije u rasvjetljavanju pomenutih napada.

Takođe, tema je bila  i sramna provokacija premijera Krivokapića i njegovih apostola učinjena na Cetinju prilikom polaganja vijenca na grob Kralja Nikole, ukidanje finansiranja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, ali i svi ostali primjeri revanšizma i instaliranja velikosrpskih ideologa na ključna mjesta u sektoru bezbjednosti, kulture, obrazovanja, diplomatije.

Svojim kontaktima u institucijama NATO, EU i SAD predočili smo kompletan kontekst predizborne kampanje u Nikšiću, i stavili na raspolaganje upozoravajuće dokaze o miješanju Srbije i srpskog entiteta BıH u predstojeće lokalne izbore u najvećoj crnogorskoj opštini.

Pored navedenog, pripremljen je i proslijeđen poseban izvještaj koji se tiče djelovanja Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori i regionu, sa posebnim osvrtom na klerofašističko djelovanje ove organizacije, ulogu ekstremističkih grupa koje djeluju pod okriljem SPC, slučajeve pedofilije, silovanja, zlostavljanja i otmica od strane krugova unutar SPC, kao i slučajeve zloupotrebe djece u nereligijske svrhe od strane SPC u Crnoj Gori.

Podsjećamo da MI u kontinuitetu izvještava zainteresovane aktere međunarodne političke scene o situaciji u Crnoj Gori od trenutka kada je inaugrisana nova Vlada.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije