Connect with us

Društvo

MI: Krivične za braću Mitrović, Borovinić Bojović, Kovačevića i Trebješanina

Published

on

NVO Montenegro International podnijela je danas krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv braće Pera i Marka Mitrovića, ministarke Jelene Borovinić Bojović, poslanika Marka Kovačevića i političkog aktiviste Luke Trebješanina za više krivičnih djela iz Krivičnog zakonika Crne Gore.

Protiv Dr Pera Mitrovića iz Nikšića podnesena je krivična prijava zbog krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“ (čl. 287) i „Prenošenje opasne zarazne bolesti“ (čl. 288) iz Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), s obzirom da je isti, kako je javnost upoznata, izašao iz izolacije da bi preuzeo „liječenje“ Luke Trebješanina zbog navodnog prebijanja, iako je utvrđeno da je dana 16. februara bio pozitivan na COVID19.

Protiv ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović podnesena je krivična prijava zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja“ (čl. 416) i „Nesavjestan rad u službi“ (čl. 417) KZCG, koje sprovodi u produženom trajanju na način što „protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti“ pribavlja korist političkim partijama koje su je izabrale na vlast i nanosi štetu i povrijeđuje prava građana Crne Gore omogućavajući nesmetano širenje zaraze od strane njenih kolega i podređenih. Ista, u produženom trajanju, vrši i krivično djelo nesavjestan rad u službi „kršeći zakone i druge propise, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavjesno postupa u vršenju službe“ a u vezi sa krivičnim djelima iz čl. 287 i 288 KZCG na način što je odbila ponuđene donacije vakcina i drži otvorene granice prema zemljama u regionu, čime doprinosi nesmetalnoj transmisiji COVID19 virusa. Samo u slučaju odbijanja vakcina ista je odgovorna za smrt više od 325 građana Crne Gore do jučerašnjeg dana.

Protiv dr Marka Mitrović, direktora bolnice Nikšić podnesena je krivična prijava zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja“ (čl. 416), „Nesavjestan rad u službi“ (čl. 417) „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“ (čl. 287) i „Prenošenje opasne zarazne bolesti“ (čl. 288) iz Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), jer je isti omogućio neovlašćeni ulazak poslanika Marka Kovačevića u prostorijama zdravstvene ustanove kako bi obavio selfi sa političkim aktivistom NSD Lukom Trebješaninom (koji je prenijet putem medija i društvenih mreža), kao i širenje zaraze od strane njegovog brata dr Pera Mitrovića, koji je kao lice pozitivno na COVID19 izašlo iz izolacije i neovlašćeno preuzelo liječenje pacijenta.

Protiv poslanika DF-a Marka Kovačevića i političkog aktiviste Nove srpske demokratije Luke Trebješanina podnesena je krivična prijava zbog krivičnog djela „Izazivanje panike i nereda“ (čl. 398 iz KZCG). Podsjetimo, Trebješanin i Kovačević su akteri čuvenog snimka na kome Kovačević uči Trebješanina kako da da izjavu o navodnom njegovom prebijanju od strane službenika Uprave policije, da bi se sličan incident desio prije nekoliko dana kada je navodno „premlaćivanje šipkom“ Trebješanina izazvalo paniku u javnosti, uslijed čega je izvršena smjena rukovodećeg kadra u CB Nikšić. Selfi Kovačevića iz bolnice (gdje se nalazio suprotno zdravstvenim mjerama) sa navodno prebijenim Trebješaninom opovrgavaju navedene tvrdnje i zahtijevaju hitno procesuiranje istih od strane institucija sistema, kao i nalaganje hitnog medicinskog vještačenja Trebješanina s obzirom da je jasno da se radi o isceniranim događajima sa namjerom izazivanja panike među stanovništvom.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije