Connect with us

Društvo

MILJEVIĆ: Znatno će opasti vodostaji na rijekama u jadranskom slivu

Published

on

U posljednja 24 časa meteo uslovi u Crnoj Gori su znatno povoljniji i od danas se očekuje prestanak padavina, kazao je načelnik Operativno-komunikativnog centra 112 Danilo Mijević. Samim tim, kako je rekao, očekuje se da će vodostaj na rijekama koje gravitiraju u jadranskom slivu znatno opasti.

“Opštinski timovi su konstatno na terenu i prate situaciju, preventivne mjere su preduzete i nema ništa kritično u ovom trenutku. Trenutno zasijeda Tim za zaštitu i spašavanje, i po informacijama koje imamo u ovom trenutku stručna ekipa bi trebalo sutra da obiđe Stari grad Ulcinj, i utvrdi zašto je došlo do propadanja jednog njegovog dijela“, rekao je Mijević u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je naglasio da su u svakodnevnom kontaktu sa Nacionalnim operativnim centrom iz Albanije, i prema njihovim informacija, kako je naveo, stanje je trenutno stabilno i nema bojazni od ispuštanja voda iz Hidrocentrala na Drimu. Znatno bolja situacija u odnosu na juče je i na područjima rijeke Zete.

“Na mjernom mjestu Duklov most, prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, voda je blagom opadanju, što znači da bi u narednom periodu trebalo da dođe do opadanja i niz samu rijeku”, rekao je Miljević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije