Connect with us

Društvo

MINISTARSTVO ODBRANE: Mališić na čelu Direktorata za logistiku, smijenjeni generalni direktori i sekretarka

Published

on

Mališić (FOTO: Pobjeda)

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Veljko Mališić razriješen je na sopstveni zahtjev sa te funkcije, a imenovan, na prijedlog ministarke odbrane Olivere Injac, za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane – navodi se u današnjim odlukama Vlade.

U obrazloženju koje je ministarka odbrane Olivera Injac podnijela Vladi je navedeno da je Mališić podnio zahtjev za prestanak mandata na lični zahtjev juče. Komisija za kadrovska i administrativna pitanja je razmatrala predlog i uputila ga Vladi na odlučivanje.

Ministarka odbrane je, kako je precizirano, shodno članu 61 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, predložila da Vlada Crne Gore odredi Mališića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

U obrazloženju prijedloga je, između ostalog, navela da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva odbrane koji je stupio na snagu 2. januara 2021, utvrđeno radno mjesto generalnog direktora Direktorata za logistiku u Ministarstvu odbrane.

Dosadašnjoj sekretarki Ministarstva odbrane Nadi Ulićević, kako je navedeno u Vladinom dokumentu, prestaje mandat zbog ukidanja dijela poslova koji ne prelaze u djelokrug drugog državnog organa.

Mandat je prestao i generalnom direktoru dosadašnjeg Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mihailu Volkovu, “zbog ukidanja dijela poslova koji ne prelaze u djelokrug drugog državnog organa”, kao i heneralnoj direktorici dosadašnjeg Direktorata za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane Almi Ljuljanaj Jovićević.

Za v.d. generalne direktorice Direktorata za upravljanje ljudskim resursima, kadrovska i statusna pitanja u Ministarstvu odbrane Vlada je odredila Vesnu Mijović, diplomiranu  pravnicu, do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije