Connect with us

Društvo

MITROPOLIJA: Bez nalaganja badnjaka, na Božić po nekoliko liturgija

Published

on

Foto: mitropolija.com

Mitropolija Crnogorsko primorska Srpke pravoslavne crkve pozvala je sve pravoslavne vjernike i sve ostale građane na poštovanje zdravstvenih mjera i ljekarskih uputstava,  radi stavljanja pod kontrolu KOVID-19.

Kako se navodi, u skladu sa propisanim mjerama, neće organizovati uobičajen program i okupljanja za Badnji dan ni u jednom gradu u Crnoj Gori, uključujući i centralno loženje badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

“Poslije jutarnjeg bogosluženja, u toku cijelog dana vjernici će moći  da dođu do hrama, prilože badnjak na ognjište na kome će već biti osveštani badnjaci, zapale svijeću i pomole se Bogomladencu Hristu. Molimo i apelujemo da sve te sveštene radnje obavljaju uz poštovanje epidemioloških mjera uz minimalno zadržavanje u portama hramova i manastira uz molbu da Badnje veče dočekamo svi u svojim domovima”, navodi se u saopštenju.

Na Božić će, kako se dodaje,  biti služeno i po nekoliko Liturgija u većim hramovima i manastirima, gdje to dozvoljavaju crkvena pravila, kako bi se izbjegle uobičajeno velike gužve na Božićnim liturgijama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije