Connect with us

Politika

POSJEDOVNI LIST PARCELE CPC: U katastru nema upisanih tereta, spor pokrenuo Džomić

Published

on

U posjedovnom listu piše da nema tereta i ograničenja: Podgorica (ilustracija) - Foto: podgorica.me

Portal CdM objavio je posjedovni list parcele koju je Glavni grad dodijelio Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za gradnju hrama u kome se jasno vidi da je država Crna Goro, odnosno opština Podgorica, jedini vlasnik (1/1) i ima pravo raspolaganja.

U posjedovnom listu od 18. decembra ove godine piše da nema opterećenja na ovoj parceli.

Vlada Crne Gore je 17. decembra stavila van snage odluku o ustupanju zemljišta CPC, a da pri tom nije raspolagala posjednovnim listom u kome postoji teret odnosno ograničenje raspolaganja.

Crnogorska Vlada je tu odluku donijela na osnovu zahtjeva Mitropolije crnogorsko primorske (MCP), koji su joj dostavili protojerej – stavrofor koordinator Pravnog savjeta te vjerske organizacije Velibor Džomić i njihov pravni zastupnik – advokat Jugoslav Krpović.

Foto: CDM

Foto: CDM

Istog dana kad je Vlada donijela tu odluku odbornici u Skupštini Glavnog grada izglasali su da se ta parcela dodijeli CPC. Za to su glasali i odbornici podgoričke URE. U Glavnom gradu su tada naglasili da do početka rasprave o ovoj tački dnevnog reda Skupštini nije dostavljena navodna Odluka Vlade premijera Zdravka Krivokapića o prestanku važenja Odluke o davanju prethodne saglasnosti Glavnom gradu Podgorica za otuđenje nepokretnosti, objavljene u Službenom listu Crne Gore broj 105/20.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je juče kazao da on nema ništa protiv CPC i poručio da joj Glavni grad dodijeli neku drugu parcelu. Na tu izjavu Abazovića poruku imaju iz CPC.

“Dritane, nemoj nam više pomagati”, saopšteno iz CPC.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije