Connect with us

Društvo

MITROPOLIT MIHAILO: Da CPC nalaže badnjake ispred Cetinjskog manastira

Published

on

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo obratio se gradonačelniku Cetinja Aleksandru Kašćelanu dopisom u kome traži da se vjernicima CPC omogući da 6. januara, na Badnji dan, nalože badnjak ispred Cetinjskog manastira.

Mitropolit Mihailo je istakao da, na zahtjev svih klirika i vjernika, CPC želi i namjerava da naloži badnjak ispred Cetinjskog manastira “tradicionalnoga sjedišta naše crkve, od 1918. godine u okupacionome statusu, u kome se nalazi katedra Sv. Petra cetinjskoga na kojoj mi sjedimo”.

“Tražimo i zahtijevamo od Vas kao gradonačelnika Prijestonice u čijem se vlasništvu nalazi, da nam obezbijedite uslove, da ga 6. januara 2021. godine u tri ure poslijepodne nesmetano naložimo. Od Vas kao prvoga čovjeka grada očekujemo da prisustvujete njegovome nalaganju”, navodi se u Mihailovom pismu.

1 Comment

1 Komentar

  1. Milos

    02.01.2021. at 09:22

    Tražimo i zahtijevamo od Vas kao gradonačelnika Prijestonice u čijem se vlasništvu nalazi, da nam obezbijedite uslove, da ga 6. januara 2021. godine u tri ure poslijepodne nesmetano naložimo

    Manastir da nalozite?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije