Connect with us

Društvo

MUP: Za realizaciju projekata 40 hiljada eura

Published

on

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dodijelilo je 40 hiljada EUR za realizaciju projekata u oblasti zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava šest nevladinih organizacija (NVO).

Iz MUP-a su kazali da su danas potpisani ugovori za realizaciju projekata.

Navodi se da su sredstva dodijeljena za projekat „Znanjem protiv trgovine ljudima“ koji će realizovati NVO „Centar kreativnih vještina“ iz Berana, „Informiši se i zaštiti od trgovine ljudima“ koji će realizovati NVO „Crnogorski ženski lobi“ iz Podgorice.

“Kao i za „Antitrafiking infoteka“ koji će realizovati NVO „Identitet“ iz Podgorice, „Udruženi u borbi protiv trafikinga“ koji će realizovati NVO „Asistent“ iz Podgorice“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su sredstva dodijeljena i projektima “Edukacija najbolja prevencija“ koji će realizovati NVO „Institut za socijalnu i obrazovnu politiku“ iz Danilovgrada i „Preventivna akcija u borbi protiv trgovine ljudima“, koji će realizovati NVO „Centar sjevera“ iz Bijelog Polja.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je, čestitajući predstavnicima NVO na odobrenim projektima, kazao da će oni biti od izuzetnog značaja.

“Ne samo kao potvrda sinergije državnih organa i civilnog sektora, već i kao prilog unapređenju stanja u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava”, rekao je Sekulović.

On je kazao da očekuje da će implementacija projekata doprinijeti ostvarivanju postavljenih strateških ciljeva u toj oblasti i naglasio da će u MUP-u imati punu podršku i tokom postupka realizacije projekata.

“MUP će u narednom periodu biti u potpunosti otvoreno za dalje unapređenje saradnje sa civilnim sektorom, kako bi zajedničkim aktivnostima stvarali društvo bezbjedno za svakog pojedinca”, zaključio je Sekulović.

Predstavnici NVO su rekli da su zadovoljni što je MUP prepoznalo značaj partnerstva sa civilnim sektorom, i iskazali uvjerenje da će projekti koji će se sprovoditi doprinijeti unapređenju politika zaštite ljudskih i manjinskih prava.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije