Connect with us

Društvo

NAGRADA “19. DECEMBAR”: Tuzović ovogodišnji laureat, posthumno nagrađeni Divanović i Ubović

Published

on

Sa današnje sjednice (FOTO: PG Biro)

Husein Ceno Tuzović, novinar, istoričar, hroničar, veliki poznavalac staropodgoričkog mentaliteta, običaja i života stare i savremene Podgorice laureate je ovogodišnje nagrade “19. decembar”,  za knjigu “Podgorička istorijska čitanka”.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, posthumno je nagrađena i prim. dr Paša Divanović, specijalista pedijatrije, dugogodišnja načelnica pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica, doajen crnogorske pedijatrije, za izuzetan doprinos u razvoju pedijatrije u Crnoj Gori i očuvanju i unapređenju zdravlja generacija djece Glavnog grada Podgorice,

Takođe, posthumno je nagrađena i Novka Ubović, pedagoški radnik, nastavnica matematike u OŠ “Savo Pejanović”,  za zapažene rezultate u oblasti prosvjete, obrazovanja i vaspitanja generacija učenika Glavnog grada.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, za ovogodišnje dodjeljivanje nagrade “19. decembar” podnijeti su prijedlozi za 11 kandidata, koji su ispunili formalno – pravne uslove za dodjelu.

Žiri je Odluku o dodjeli nagrade “19. decembar” za 2020. donio tajnim glasanjem.

Žiri za dodjelu nagrade “19. decembar” za 2020. godinu, u sastavu prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi: Branko Banjević, prof. dr Radislav Jovović, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko JočićBudimir Simonović, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-VukčevićRuždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj, održao je danas sjednicu, na kojoj je donio Odluku o dodjeli nagrade za 2020.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije