Povežite se sa nama

Društvo

NAKON SASLUŠANJA: Branko Vujović pušten da se brani sa slobode

Objavljeno

-

Foto: Screenshot RTCG
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nekadašnji ministar ekonomije Branko Vujović pušten je da se brani sa slobode, nakon što je danas popodne saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, saznaje RTCG. On je jutros priveden u u slučaju državnih garancija za kredite Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), uz još nekoliko osoba.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je ranije ovog mjeseca otvorilo istragu u slučaju garancija za KAP.

Istražitelji za taj slučaj, kako saznajemo, povezuju 14 osoba.

“Zbog zloupotrebe položaja lišeno je slobode više osoba. Krivična prijava podnijeta je protiv 14 osumnjičenih. U pitanju su članovi nekadašnje komisije za kontrolu državne pomoći iz Ministarstva finansija te određeni službenici Ministarstva ekonomije”, saznajemo u policiji.

Kako je nezvanično saopšteno RTCG, krivična prijava podnijeta je i protiv nekadašnjeg pomoćnika ministra ekonomije Dragana Kujovića.

Vujović je bio je ministar ekonomije u Vladi Crne Gore od 2009. do 2013. godine, u periodu izdavanja garancija, koje su su iznosile više od 130 miliona eura.

U izvještaju Državne revizorske institucije od 2013. je navedeno da prije izdavanja garancija KAP-u nije rađena procjena rizika.

“Državne garancije odobrene 2009. i 2010. godine KAP-u, izdate su bez detaljne analize finansijskog položaja i analize ekonomske održivosti Programa finansijskog restrukturiranja korisnika državnih garancija, kao i bez odgovarajuće procjene mogućih posljedica aktiviranja istih na državni budžet”, utvrdila je Državna revizorska institucija.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije