Connect with us

Crna Hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Podgoričanin djevojku zvao na sastanak, pa je silovao?

Published

on

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv S.E., koji se tereti da je počinio krivično djelo silovanje. U optužnici je navedeno da je okrivljeni 10. maja u jednom naselju u Podgorici upotrebom sile prinudio G.J. na obljubu i sa obljubom izjednačen čin. S.E. se tereti da je dogovorio sa G.J. da se sretnu, a spornog dana sačekao ju je oko 22.10 časova, pošto je završila sa poslom. Kada su se sreli, ona je ušla u automobil optuženog koji se uputio ka Cetinju, piše Dan.

Okrivljeni se, prema tvrdnjama tužilaštva, zaustavio u nenaseljenom mjestu pored magistralnog puta Podgorica-Cetinje i od oštećene u više navrata tražio da ga grli i ljubi, što je ona odbila. Okrivljeni je sa unutrašnje strane zaključao vrata na automobilu kako ona ne bi izašla i naredio joj da skine svu odjeću sa sebe ili će je u protivnom on skinuti. Ona je i to odbila, nakon čega je počinio krivično djelo za koje se tereti. Djevojka se opirala, pokušavajući da pobjegne, kada je počeo da joj prijeti.

Nakon toga, on je izašao iz vozila, upotrijebivši silu pokušao je ponovo da je siluje, nanoseći joj povrede. Djevojka je tada uspjela da uzme dio garderobe i pobjegne na magistralu. Pomoć je potražila u kući u jednom od obližnjih naselja. Tada je o događaju obaviještena policija koja je ubrzo pronašla i uhapsila osumnjičenog.

Nakon hapšenja njemu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, budući da mu za djelo za koje se tereti prijeti visoka kazna zatvora.

Kao dokazi protiv okrivljenog naveden je iskaz silovane djevojke koja je detaljno navela sve radnje koje je prema njoj preduzeo okrivljeni S.E. a koje su predstavljene i u činjeničnom opisu predmetne optužnice. Takođe, naveden je i iskaz svjedoka V.M. koja je ispričala da je kritične večeri oko 23 časova neko zalupao na ulazna vrata njene kuće, a kada je otvorila vrata, vidjela je mlađu žensku osobu i primijetila je da je uznemirena. Djevojka je rekla da je silovana i kidnapovana, da joj je potreban telefon kako bi pozvala brata.

Optužnicom koja je dostavljena Višem sudu u Podgorici, okrivljenom je na teret stavljeno krivično djelo silovanje iz člana 204 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore.

“Ko prinudi drugog na obljubu ili sa njom izjednačen čin upotrebom sile ili prijetnjom daće neposredno napasti na život ili tijelo tog i li drugog lica, kazniće se zatvorom od dvije do deset godina”, propisano je KZ-om.

Porukom dogovorili da se vide

Nakon hapšenja osumnjičenog, policija je izvršila pretres njegovog vozila u kojem su na prednjem desnom sjedištu pronašli žensku torbicu, u kojoj se između ostalog nalazila lična karta na ime djevojke koja je prijavila silovanje, kao i vajber komunikacija koja je ostvarena između nje i okrivljenog S.E. u vremenskom periodu između 3. i 10. maja. U tim porukama je optuženi nekoliko puta od nje tražio da se vide i popiju piće i da ona odredi tačan datum kada da to učine.

Zbog brojnih poruka ona mu je govorila da će ga blokirati, da bi, kako se vidi iz komunikacije, 10. maja neposredno prije izvršenja krivičnog djela, na njegovo traženje, dogovorili da okrivljeni dođe po nju nakon što ona završi posao da „uhvate krug”, kako je to napisao okrivljeni, ali mu je oštećena naglasila da mora odmah ići kući nakon posla, da ne može da hvata krug sa njim, jedino da je okrivljeni prebaci kući.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije