Connect with us

Društvo

ZA SLOBODU: Policajac nudi jemstvo od pola miliona

Published

on

Policijski službenik Ivan Cvijović uložio je jemstvo u vrijednosti pola miliona eura kako bi mu u daljem postupku zbog optužbi za primanje mita bilo omogućeno da se brani sa slobode. Zahtjev za jemstvo Višem sudu u Podgorici predao je njegov advokat Damir Lekić. On je za Dan pojasnio da su u pitanje vrijedne nekretnine koje je prikupila porodica osumnjičenog, ali da odgovor od suda nemaju već pola godine.

Cvijović je uhapšen nakon izjave osumnjičenog za šverc droge koji je u dva navrata na saslušanju pred Specijalnim državnim tužilaštvom tvrdio da mu je ovaj policajac tražio novac kako bi mu javljao kada je pod mjerama tajnog nadzora, kako ne bi bio uhapšen.

Advokat Lekić je za Dan potvrdio da je njegov branjenik za slobodu založio nekretnine vrijedne pola miliona eura, ali da još nema odgovora na taj zahtjev. On je rekao da je u odnosu na Cvijovića optužnica već jednom vraćana u fazu istrage, nakon čega je ponovo održano ročište radi kontrole njene zakonitosti i osnovanosti. Termin glavnog pretresa još nije određen.

“Posebno je simptomatično što nemamo odgovor skoro pola godine od kada je stavio predlog za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva. Kao kauciju, odnosno garanciju da bi bio pušten na slobodu, dao je nepokretnosti u vrijednosti od 500.000 eura koje su procijenjene od strane ovlašćenog procjenjivača. Radi se o nepokretnostima koje je prikupila čitava njegova porodica, ali i porodica njegove supruge”, objasnio je Lekić.

On je istakao da nijesu dobili ni negativan odgovor kako bi mogli da preduzmu dalje korake, odnosno kako bi tu odluku osporavali žalbama ili povećali jemstvo ukoliko ima mogućnosti za to.

“Prošlo je skoro pola godine i postavlja se pitanje da li je taj predlog ikada došao kod postupajućeg sudije na odlučivanje. Ne samo da nije odlučeno o predlogu za jemstvo, već nije započeo ni glavni pretres iako su davno okončana dva ročišta za potvrđivanje optužnice, što je, u najmanju ruku nejasno. Nadam se da će što prije donijeti odluku u ovom slučaju”, rekao je Lekić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije