Connect with us

Društvo

NEMA SMJENE DIREKTORA ŠKOLA: Samo pregled stanja, nastavnici nemaju zimski raspust

Published

on

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštili su da trenutno nijesu u planu smjene 240 direktora obrazovnih ustanova, kao što se najavljuje u javnosti, već vrše pregled stanja u sistemu obrazovanja.

“Trenutno se bavimo pregledom stanja u ovom zahtjevnom ministarstvu i planom organizacije budućih aktivnosti. Ministarka i njen tim ulažu ogromno vrijeme i energiju kako bi na najbolji mogući način odgovorili trenutnim izazovima i izazovima koji su pred nama, s posebnim akcentom na početak drugog polugodišta u kontekstu pandemije Kovid-19. To je sve što možemo reći o trenutnim aktivnostima i pravcima djelovanja”, navode iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Vesna Bratić uputila je dopis direktorima škola, gdje navodi da nastavnici koji su zaposleni na neodređeno ili određeno radno vrijeme ne mogu da koriste odmor za vrijeme zimskog rasputa.

“Ovo iz razloga jer je zimski raspust školski raspust predviđen za učenike, a ne za zaposlene”, objašnjenje je iz dopisa.

Ministarka Vesna Bratić je nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata prosvjete i Udruženja Roditelji rekla je da je Ministarstvo prosvjete otvoreno za predloge Sindikata i civilnog sektora, kako bi se u aktuelnim epidemiološkim uslovima pružio maksimum znanja djeci i sačuvalo njihovo zdravlje.

Predstavnici Sindikata prosvjete su naglasili da bi vrjednovanje povećanog obima rada nastavnika trebalo da bude jedan od prioriteta, te da bi se ovo pitanje trebalo sistemski riješiti.

Oni su predložili da se prosvjetni radnici nađu među prioritetnim kategorijama stanovništva za vakcinaciju protiv virusa korona.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije