Connect with us

Crna Hronika

NEZAKONITO ZAPOŠLJAVANJE: Saslušani sekretari u Opštini Ulcinj, na redu Nrekić

Published

on

Inspektori čekaju Nrekića - Foto: RTCG

Većina sekretara Opštine Ulcinj, saslušana je u policiji uoči Nove godine na navode o nezakonitom zapošljavanju radnika po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, saznaju “Vijesti”.

Po nalogu ulcinjskog tužilaštva, pred inspektorima policije, izjave povodom toga dali su sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović, načelnik Komunalne policije Milazim Mustafa, sekretar za zaštitu imovine Ahmet Aljoši, načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti, sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Gorana, sekretar zaštite i zajedničke poslove Arjan Ljamović, sekretar za privredu i ekonomski razvoj Agron Ibrahimi, sekretar za stambene djelatnosti Ardian Zati i predsjednik SO Ulcinj Ilir Čapuni.

Policija bi uskoro trebalo da istim povodom sasluša i predsjednika Opštine Ljora Nrekića, koji je, kako je policiji kazala većina sekretara, davao sve pisane saglasnosti za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme.

Imajući u vidu da su djela i u ingerenciji inspekcije za rad, u policiji i tužilaštvu, prema istim saznanjima, očekuju da inspektori preuzmu upravne mjere iz svoje nadležnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, policijski inspektori su navodno najviše zapošljavanja evidentirali u Sekretarijatu za budžet i finansije i Komunalnoj policiji.

Sagovornik “Vijesti” iz istrage kazao je da su svi koji su u radni odnos na određeno vrijeme primljeni tokom prošle godine, zaposleni bez konkursa jer je Ministarstvo finansija odbilo da izda saglasnost budući da je Opština Ulcinj u Sanacionom planu…

Istraga o nezakonitom zapošljavanju u Opštini Ulcinj, pokrernuta je početkom februara prošle godine kada je Nrekić u razgovoru za “Vijesti” priznao da lokalna vlast, odnosno sve partije pa i DPS – zapošljavaju kadrove po partijskoj liniji.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pingback: SASLUŠAVANJE ČELNIKA ULCINJA: Mustafa i Mehmeti sprovedeni u ODT – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije