Connect with us

Društvo

NIMANBEGU: Poziv da budemo dio vlasti bio demagoški, Vlada smijenila sav kadar Albanske liste

Published

on

Nimanbegu (FOTO: skupstina.me)

Odnos Vlade prema manjinskim narodima potvrđuje se i kroz smjenu kadra Albanske liste, saopštio je poslanik Genci Nimanbegu.

“Da javni poziv da budemo dio Vlasti Crne Gore nije bio iskren, već samo demagoški i protokolarni, potvrđuje i način na koji su smijenjeni naši fukcioneri, direktori direktorata u Ministarstvu prosvjete i to za manjine i Ministarstvu turizma, koji su primljeni na javnom konkursu.

Lideri koji čine većinu, “pružili su ruku saradnje” manjinama potpisujući i famozni sporazum, gdje se obavezuju da će i manjine biti dio izvršne vlasti. Javnost, kako domaća tako i međunarodna, najvjerovatnije je uvjeravana da će nova vlast uvesti nove „demokratske“ principe bez revanšizma i uz poštovanje profesionalnosti, time je konačno razmaskiran i sporazum kao lažni ili je možda revanšizam dijela izvršne vlasti”, naveo je u saopštenju Nimanbegu.

Kako dodaje, da bude još ciničnije – informacije o sopstvenoj smjeni saznali su na sajtu Vlade.

“Bez obavještavanja o pokrenutim procedurama i uz usmeno obavještenje kad je to već prošlo Vladu Crne Gore. Sigurno da naša lista nije prepoznata niti po neprofesionalizmu, niti nepotizmu, a ni po korupcionaškim aferama, protiv koje će se “boriti” sadašnja vlast… Vjerovatno je Vladi smetalo to što su oni pripadnici albanskog naroda u Crnoj Gori, pa će vjerovatno ta mjesta popuniti „odgovarajućim“ Albancima ili već drugim ljudima kojima će potvrditi da će poštovati Ustav koji u famoznom članu 79. govori i o proporcionalnoj zastupljenosti manjinskih naroda u izvršnoj vlasti”, kaže Nimanbegu.

Ističe da će takvi postupci još više jačati rezervu albanskog naroda u Crnoj Gori prema sadašnjoj vlasti i njenim pravim namjerama i time kreirati nove i jače političke konflikte u Crnoj Gori.

“Odgovornost leži na kompletnoj Vladi i vladajućoj većini, ali svakako u ovom slučaju izdvajamo resorne ministre, koji kao da su ove poteze preuzeli od prva dva čovjeka Vlade, predsjednika i potpredsjednika Vlade, koji od 30. avgusta jedno pričaju, a sasvim suprotno rade, što potvrđuju i ove odluke koje su usvojili na Vladi”, zaključio je Nimanbegu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije