Connect with us

Društvo

NOVI MINISTAR MITROVIĆ: Poništićemo odluku, DPS pokušao da zadrži kontrolu dozvola za gradnju

Published

on

Ilustracija

Novi ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović potvrdio da će uredba, kojom se predviđa da se saglasnosti za idejne projekte stambenih zgrada i drugih objekata bruto razvijene površine veće od 3.000 kvadrata sa državnog nivoa prenesu na Glavni grad, biti poništena.

Tu uredbu je donijela bivša vlada na posljednjoj sjednici.

” Prenošenjem nadležnosti na Glavni grad, bivša Vlada je pokušala da napravi prekompoziciju moći da se iz ruku Ministarstva izbiju alati kako ne bi mogli optimalno da upravljamo prostorom”, rekao je Mitrović za Dan, prenosi portal Vijesti.

Uredba o podrazumijeva da Glavni grad daje saglasnost na idejna rješenja za zgrade bruto građevinske površine 3.000 kvadrta i više.

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić navodi da je Glavni grad od Vlade tražio da im se vrate ingerencije koje su ranije imali.

“Izmjenama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koje su usvojene u avgustu ove godine, oduzete su ingerencije gradsoie arhitektama za davanje saglasnosti na idejna rješenja objekata bruto razvijene površine veće od 3.000 kvadrata”, naveo je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije